Wat doet goede marketing voor je bedrijf?

Nieuwe klanten?

Laat me eerst dan een andere vraag stellen. Wil jij ook nieuwe klanten aantrekken of het doen met het aantal klanten wat je nu hebt? Dat is het doel van marketing. Of dit nu online is via Facebook, Instagram, LinkedIn of zelfs twitter. Of juist offline door op beurzen te staan, folders te laten drukken, advertenties in het lokale blaadje bijv.

Als nieuwe klanten niet weten dat je bestaat dan zul je niet snel nieuwe klanten aantrekken. Iedere ondernemer wil zijn zaak, zijn kindje zien groeien en bloeien. Door de juiste middelen in te zetten kun je je zaak met minder moeite laten groeien. Je kunt dit uit handen geven of juist zelf aan de slag gaan. Heb jij met volle werkweek hier nog zin in? Er moet ook tijd overblijven voor je gezin of voor een zondag middag vol dutjes op de bank.

SWOT Analyse

Mijn eerste tip is om aan het begin van het jaar een SWOT analyse te maken. Dit is eigenlijk niet meer of minder dan je sterke en zwakke punten op te schrijven en je kansen en bedreigingen. Aan de hand hiervan kun je doelen stellen voor je onderneming. Veel ondernemers vergeten dit. Een haalbaar doel neerzetten voor jezelf kan voor extra motivatie zorgen en je door de laatste loodjes heen trekken. Deel je doelen met je team voor meer betrokkenheid. Want als het lukt dan ben jij niet de enige die op wolken loopt maar je team ook. En daar kan geen bonus tegenop. Tenzij deze boven een miljoen komt, keer dan maar gewoon een bonus uit.

Geef een reactie