Instagram Basis

Hoe te beginnen om je (zakelijke) instagram pagina goed op te zetten? Ik heb een makkelijk stappen plan opgeschreven zodat je weet waar je moet beginnen als je wilt starten met een instagram account voor je bedrijf. Een aantal van deze stappen gelden ook voor Facebook.

Mijn stappen plan om te beginnen met Instagram

Stap 1: Naam van je Insta pagina

Kies een goede naam bijv. je bedrijfsnaam of voor prive je voor en achternaam. Maak niet teveel gebruik van cijfers en aparte symbolen maar ga voor een naam die herkenbaar is en makkelijk op te zoeken.

Stap 2: Bio

Vertel in je bio wat je doet, waar je vanaf komt en wat je maakt (bijv. producten of diensten) nogmaals ben herkenbaar. Dus ga niet een dienst die je niet aanbiedt. En als bonus zet in je bio link je website adres om gelijk verkeer hiernaar toe te sturen. Geef bij instellingen even aan dat je een bedrijfspagina bent i.p.v. een privé persoon. Hierdoor kun je zien hoe goed je pagina scoort (meten is weten) en komen er als je meer volgers krijgt er meer functies vrij.

Stap 3: Volg je vrienden

Start met het volgen van vrienden en collega’s in je branche. Laat ze ook weten dat je op insta zit en dat ze je kunnen volgen

Stap 4: Post plaatsen

Probeer ongeveer minimaal 1x per dag iets te plaatsen voor minimaal 4 dagen per week. Ontwikkel hier een ritme of patroon in wat makkelijk in je eigen dag routine past. Je kunt ook apps gebruiken om vooruit te plannen.

Stap 5: Kwaliteit

Plaats duidelijke foto’s van een goede kwaliteit. Een goede foto heeft een duidelijk onderwerp dus maak gebruik van compositie in je foto. Hiervoor kun je de fotografie regels volgen. (bijv. regel van derden) Plaats je een product? Zorg ervoor dat dit product centraal staat in je foto en duidelijk zichtbaar met genoeg licht. Niet echt een duidelijke foto? Tegenwoordig zijn er meerdere editing apps op de markt om je foto net wat meer naar voren te halen of te verbeteren. (bijv. lightroom)

Stap 6: Hashtags

Bepaal je doelgroep en bekijk welke hashtags erbij je bedrijf passen. De functie van een hashtag is namelijk het indelen van content. Net zoals je boekhouding in verschillende mappen hebt staan. (inkoop en verkoop bijv) zo werkt het met hashtags ook. Heb je dit op orde dan ben je makkelijker te vinden online en kun je beter je doelgroep bereiken. Lees voor een goede hashtag strategie mijn blog hierover. Gebruik tussen de 20-30 hashtags (meer dan 30 laat instagram niet toe)

Stap 7: Beschrijving van je post

Schrijf een goede beschrijving bij je post. Maak in het geval een product bijv. duidelijk wat er zo goed aan is, de kosten en waar dit product te verkrijgen is. Door gebruik te maken van spaties kun je rust creëren in je beschrijving. Je moet het zien als een mini blog over de geplaatste foto.

Stap 8: Laat mensen je ontdekken

Door te reageren op andere accounts die waardevol voor je zijn kun je je bereik vergroten. Dit kunnen accounts zijn in je eigen branche maar ook bedrijven die een inspiratie voor je zijn. Vaak zijn er meer raakvlakken dan dat je denkt.

Mvr.Ummenthun fotografie

De fotograaf uit Horst aan de maas
Nusseleinstraat 10, America, Limburg, Nederland
0651063304
anne@ummenthun.nl
KvK: 77016599
Btw: NL003149633B74

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *