Lightroom tip: Huidskleur aanpassen

Waarom je in sommige Lightroom presents een warmere huidskleur hebt. Er is een schitterende foto van je gemaakt met het licht maakt je wat flets of huidskleur heeft een koelere ondertoon. Met make up kunnen we in het dagelijkse leven veel evenwicht brengen of juist naar voren halen. Maar in een foto werkt dat wat anders. Als er minder zon op een dag is dan wil de lucht en het licht een koelere ondertoon hebben (meer blauw)

Heb je een present die je graag gebruikt maar ben je niet zo blij met je huidskleur erin? Door te spelen met oranje kleurbalk kun je je huidskleur aanpassen. Warmer of juist koelere tinten die beter passen in je foto.

Dit is mogelijk op 2 manieren.

1. Kleurentonen

Met het bewerken van een JPG foto kun je kiezen voor witbalans: Als opname of Automatisch. Werk je met een RAW bestand dan komt er nog daglicht, bewolkt, kunstlicht enzo. bij. Door te spelen met de temperatuur dus van blauw naar meer geel wordt je foto zonniger en dus ook warmer omdat er meer warmere tinten in de foto zitten. Zo kan je een druilerige foto ophalen naar een meer zonnige dag. Andersom werkt dit ook. Van geel naar meer blauw maakt dat er meer koelere tinten in de foto naar voren komen. Met bijv. een winterse foto krijg je een nog meer “koud”effect.

2. Kleurenmixer

Oranje helderheid: Hoe lager (-) de oranje helderheid, hoe donkerder en meer gebruinde huid eruit zal zien. Hoe hoger (+) de oranje helderheid, hoe lichter en helderder de huid eruit zal zien.

Oranje verzadiging: als de huidskleur te oranje is, wilt u de oranje verzadiging mogelijk verlagen (-). Wees voorzichtig met de schuifregelaar voor oranje verzadiging! Als je te laag glijdt, verlies je alle huidskleur en als je te hoog glijdt, ziet de huid er te oranje uit!

Ieder heeft zijn eigen redenen om zijn of haar huidskleur te willen ophalen. Je komt terug van vakantie en de foto’s zijn allemaal wat flets geworden. Of je vind jezelf op de foto wat bleek aan doen. Het kan ook te maken met het beeld wat je wilt creëren. Als jouw insta heel zonnig en fris is maar jij komt net na 5 dagen griep weer je bed uit en moet content maken. Dan is Lightroom je reddingsboei. Maar soms kan een foto ook net wat meer aanspreken als er meer gebruik wordt gemaakt van warme tinten. En ook in dit geval geldt: “Less is more” Dus ga niet overboord met je huidskleur.

Geef een reactie