Foto’s laten afdrukken:

Uitleg materiaal

Afhankelijk van hoeveel licht er op je foto schijnt, kun je met glanzend papier reflecties in de foto veroorzaken. Door de reflectie is de foto minder goed zichtbaar en is de kans groot dat je vooral de lichtbron of een raam in de foto ziet. Wil jij je foto op een plek met veel lichtinval hangen kies dan voor mat foto papier.

Afhankelijk van je foto en de ruimte waar je deze wilt gaan hangen kun je de mate van glans kiezen

.
• Hoogglans (glossy) is vooral geschikt voor foto’s met felle kleuren en een hoge kleurverzadiging. Nadeel is dat door de hoge glans de omgeving snel reflecteert, waardoor hoogglans minder geschikt is voor grote donkere vlakken en ook minder geschikt voor zwart/wit.


• Luster (zijdeglans) is geschikt voor veel soorten afdrukken, ook voor zwart/wit. De meeste prints worden op dit soort papier gemaakt.


• Mat is erg geschikt voor pastel-achtige kleuren en zwart/wit afdrukken. In combinatie met het wat gelige Fine Art papier krijgt je dan prachtige afdrukken.

• Canvas. De foto wordt rechtstreeks op het canvas geprint, waarna deze als schilderdoek wordt opgespannen. Hierdoor loopt de foto door op de zijkanten. Dit is een relatief goedkope manier om je foto groot te laten afdrukken voor aan je muur. Deze vorm van afdrukken is geschikt als scherpte en kleurintensiteit minder van belang zijn.

• Forex is een witte kunststof plaat waarop de foto rechtstreeks wordt geprint of waarop het fotopapier wordt gelijmd. Voordeel van dit materiaal is dat het niet duur en lekker licht is. Nadeel is dat het makkelijk krom trekt. Dit kan weer voorkomen worden door een aluminium profiel te verlijmen op de achterkant, wat echter de foto weer een stuk duurder maakt. Voor grote formaten is dit echter een must. Aan de zijkant blijf je de witte plaat zien.

Bij een foto op forex komen alle kleuren goed tot hun recht. Dit komt omdat de foto gedrukt wordt op een wit foambord. Dankzij het forex krijgen foto’s geen spiegeling en komen alle kleuren echt tot leven.

Canvas

Het canvas van herinneringen op linnen heeft een prachtige diepe en briljante kleurweergave. Daarnaast is een foto op standaard canvas waterbestendig en krasvast. Het standaard canvas is dus makkelijk schoon te houden en goed te gebruiken in vochtige ruimtes of buiten! Extra mat canvas is ons originele canvas waar wij al jaren mee werken. Dit canvas is prachtig ingetogen mat maar daardoor helaas wel kwetsbaarder dan ons standaard canvas. Wij raden je af om extra mat canvas buiten of in vochtige ruimtes te gebruiken.

https://www.herinneringenoplinnen.nl/foto-op-canvas

HD metal

HD Metal is het mooiste wat wij ooit hebben gezien. HD Metal bestaat uit een dunne plaat aluminium met een coating. Hier brengen we met een speciale techniek jouw afbeelding op aan. Het resultaat is verbluffend!! Haarscherp, megasterk met een nog nooit eerder vertoonde fotokwaliteit. Er kunnen geen krassen op komen en het is watervast dus uitstekend geschikt voor buiten gebruik. De hoogglans uitvoering is dé opvolger voor plexiglas maar dan lichter, sterker, goedkoper en veel briljantere kleuren! De matte versie is dé opvolger voor aluminium of Forex. We leveren altijd een gratis ophangsysteem bij je product met afstandhouder. Hierdoor hangt jouw kunstwerk iets van de muur. HD Metal is ontwikkeld voor galleries en topfotografen maar nu ook beschikbaar voor jou!

https://www.herinneringenoplinnen.nl/hd-metal

Digibond

Ga je voor een echte foto aan de wand? Bekijk dan zeker even digibond. Niet zwaar en kwalitatief zeer sterk waarbij details mooi naar voren komen.

Dibond is tegenwoordig het meest gebruikte materiaal en bestaat uit 3 lagen, bestaande uit 2 dunne aluminium platen met daartussen een zwarte kunststof plaat. Net zoals bij forex kan er rechtstreeks op dibond worden geprint of wordt het gebruikt om de foto te verlijmen. Doordat de plaat niet snel krom trekt is ook bij grotere formaten een aluminium profiel aan de achterzijde niet noodzakelijk.

De foto wordt op echt fotopapier belicht, waardoor kwaliteit behouden blijft. Dibond platen zijn lichte platen die uit drie lagen bestaan. De buitenste lagen bestaan uit 0,3 mm dik aluminium en de kern is van zwart kunststof (polyethyleen) gemaakt. Deze combinatie zorgt voor maximale stevigheid en perfecte resultaten. Dibond is ondanks zijn dikte enorm licht. Hierdoor kunnen ook grote foto’s op dibond zonder problemen aan de muur gehangen worden. 

Liever een foto in een lijst? Kijk dan goed of je een passe-partout wilt hebben. (Een witte rand rondom de foto) De passe-partouts zijn vijf centimeter breed, dus een foto van 20x30cm zonder passe-partout heeft een lijst van 20×30 cm, maar een foto van 20×30 met passe-partout heeft een lijst van 30x40cm. Om dus te weten hoe groot je lijst wordt, tel je 10 cm op bij de breedte en bij de lengte van je foto.

Hexagon

 is een ander woord voor zeshoek. Het mooie is dat je de hexagon collage op je muur geleidelijk aan steeds verder kan laten groeien. Stel je voor je begint met 4 of 5 verschillende foto’s op hexagon en je hangt deze aan de muur, dan kun je in de toekomst, wanneer je nieuwe mooie foto’s hebt eenvoudig meer foto’s op hexagon bij bestellen om je hexagon fotocollage uit te breiden.

https://www.fotocadeau.nl/muchopix-hexagon

IXXI COLLAGE:

Meerdere foto vormen samen 1 foto. De IXXI kaarten zijn 0,3 mm dik en worden gemaakt van een kwalitatief hoogwaardig synthetisch mat materiaal. Dit materiaal is waterbestendig, scheurt niet, trekt niet krom en is bestand tegen Uv-licht.

Bestellen kan via:

https://www.ixxiyourworld.com/

Mijn advies: Bekijk vooraf goed waar je de foto wil ophangen. Is dit in een ruimte met veel zonlicht? Ga dan voor matter papier i.v.m. reflecties. Ga je voor een speels effect? Kijk dan zeker even naar collages zoals IXXI of Hexagons voor aan de muur. Bij Hexagons kun je meerdere foto’s combineren en bij collages zoals Ixxi wordt een foto opgemaakt uit meerdere foto’s tot een geheel.

Voor consumenten:

Foto abonnement

http://www.klikkie.com

Fotobehang:

https://www.photowall.nl/foto-op-behang

https://www.fotobehang.com/

https://www.drukwerkdeal.nl/nl/producten/fotoproducten/behang

Uitleg Fuij foto papier:

Fuji Lustre (mat) papier:

Fuji lustre (mat) is origineel Fujifilm fotopapier met een gelijkmatig fijn mat oppervlak. Een briljante kleurweergave en mooie diepe zwarte en witte partijen met goede doortekening. Het papier is minder gevoelig voor vingerafdrukken en geschikt om in een fotolijst (achter glas) te plaatsen. Daarnaast leent het papier zich goed om op materialen als forex, polystyreen en dibond te plakken. Ben jij een portretfotograaf? Fuji lustre papier is uitermate geschikt voor portretfotografie. 

Fuji Glossy (glans)

Fuji Glossy is origineel Fuji fotopapier met een hoge glanzende afwerking. Uitermate geschikt voor fotoafdrukken met een mooie glans en briljante kleurweergave. Door de contrastomvang ervaar je in het diepe zwart en de hoge lichten een perfecte doortekening. Hierdoor leent het papier zich goed voor natuur- en actie/sportfoto’s. Daarnaast kan het papier op materialen als forex, polystyreen of dibond geplakt worden.  

Fuji Glossy Pearl (parelmoereffect)

Origineel Fuji fotopapier met een hoogglanzend ‘metallic/parelmoer’ oppervlak. Het papier is stevig, dik en heeft een briljante kleurweergave. Het geeft een hoge scherpte-indruk met mooie diepe zwarte en witte partijen met doortekening. Wil jij dat je foto van het papier afknalt? Combineer Fuji Gossy Pearl dan met acryl. Het parelmoereffect geeft een extra dimensie aan glamour-fotografie en productfotografie van sieraden en auto’s. Voornamelijk bij foto’s met metalen heeft het Pearl element effect. 

Fuji Velvet (diep mat)

Fuji Velvet papier is origineel Fuji fotopapier met een extreem matte afwerking en een subtiele, zachte uitstraling. Door zijn uitstraling is dit papier zeer geschikt voor portretten met een vintage touch, newborn foto’s of trouwreportages. Het papier is zo glad en zacht dat het wel fluweel lijkt. Door deze uitstraling worden foto’s zachter in kleur en contrast. Daarnaast reflecteert het papier totaal niet. Door de extreem matte afwerking ligt de zwarting van het papier een stuk lager, waardoor het contrast minder is en je een soort FineArt-look krijgt.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s