Newborn Fotoshoot in Kronenberg

Hoewel ik met enige regelmaat baby’s fotografeer blijft het iedere keer weer bijzonder. Zoon klein mensje, zo geliefd en nog zo mini. Al die details en vragen. Van wie heeft ze die neus? Of zijn mond komt echt van papa af. Vandaag was het extra bijzonder. Mijn oud voetbal team maatje was bevallen. En ik was al net na de geboorte van deze dame bij Chrissy & Rein geweest om foto’s te maken voor het geboorte kaartje.

Maar hoe gaat een newborn shoot bij mij nu eigenlijk in zijn werk?

Meestal wordt ik een aantal weken voor de geplande geboorte gemaild of gebeld met vragen over een newborn shoot. Ik geef dan altijd aan dat geplande datums meestal niet werken omdat sommige kindjes zich eerder of iets later melden.

Dus wees gerustgesteld we plannen pas een datum is als je bevallen bent. Rust is dan het toverwoord. Ik ga altijd snel schakelen en mits nodig kunnen we binnen 2-4 dagen iets inplannen. Het wordt wel gewaardeerd als je aangeeft voor een newborn shoot te willen gaan. Dan kan ik hier namelijk rekening mee houden in mijn planning.

Soms wordt ik ook pas gecontact na de bevalling. En ook dat is geen probleem. Ik kom pas op zijn vroegst 7 dagen na de bevalling om jullie de kans te geven aan het nieuwe ritme te wennen en fysiek even bij te komen. Rust en geen stress zijn de magische woorden.

Voorbereiding newborn fotoshoot:

Leg alle kleertjes alvast klaar zodat omkleden zo gepiept is en denk na over de kleding keuze. Lichte tinten zoals wit, grijs en zand tinten doen het altijd goed tijdens een newborn shoot. Iets wat lekker zit dat staat natuurlijk voorop. Dit allemaal zorgt ervoor dat de foto’s meer een geheel worden. Een dekbedovertrek in een effen tint en zonder patroon op het bed en eventueel dekens die je veel gebruikt. Laagjes helpen altijd.

En gooi de verwarming omhoog in huis. De allerkleinste onder ons krijgen het sneller koud dus net een hogere temperatuur wil nog wel eens helpen om ze iets sneller in slaap te laten vallen. Het allerbelangrijkste: Geen stress. Dat is echt niet nodig.

Q&A

Meest gestelde vragen & werkwijze:

Vanaf wanneer kan ik een newborn shoot boeken?

Het liefst als je maand 7-8 van je zwangerschap ingaat i.v.m. de planning maar boeken kan zelfs nog nadat je bevallen bent. Ik hou altijd ruimte voor last minute boekingen. We plannen de datum van de shoot pas na de bevalling.

Hoe oud moet mijn kindje zijn voor een newborn shoot?

In de eerste maand na de bevalling is je kindje nog wat kleiner en slaapt wat meer waardoor een fotoshoot makkelijker te doen is. Ik adviseer altijd pas om op zijn vroegst 7 dagen na de bevalling te fotograferen. Dit kan altijd eerder afhankelijk van hoe fit jullie zijn. Een fotoshoot kan ook altijd later ingepland worden dan 4 weken.

Waar gaan we fotograferen?

Ik kom lekker bij jullie thuis om jullie samen vast te leggen. Hierdoor is ook alles bij de hand als er wat geknoeid wordt of een luier verschoond moet worden.

Tijdens een newborn shoot

Ik spreek altijd af in de ochtend tegen 10.00u vanwege de prikkels en de ochtendvoeding. En ik ga met het ritme mee van de baby. Dus geen enkele newborn shoot is hetzelfde.

Als jullie een onrustige nacht hebben gehad en dochter of zoonlief slaapt dan beginnen met de losse foto’s van alleen de baby zelf en details. Is hij of zij meer wakker dan beginnen we met de knuffel samen met pap en mam.

We lopen gewoon rustig door alle wensen heen en dat kan soms binnen 1 uur gepiept zijn maar meestal ben ik wel een 2,5uur bezig.

Foto’s kiezen en ontvangen

Jullie ontvangen binnen 24u een preview in een online galerij. De uitnodiging hiervoor komt via de mail en hierin staan ook alle stappen beschreven. Binnen 7 dagen wordt de gehele selectie opgeleverd. Ik bewerkt altijd 1 of 2 foto’s in zijn geheel. Dit kan huid verbetering zijn of wat photoshop werk. De rest van de galerij is al bewerkt maar mist die finish touch. Dit is namelijk afhankelijk van jullie selectie.

Zodra jullie een favorieten lijst hebben gemaakt en dit aan mij hebben doorgegeven ga ik met de overige foto’s aan de slag. Een factuur wordt opgemaakt en verstuurd en zodra deze betaald is komt de favorieten galerij open te staan om te downloaden en te laten afdrukken. Jullie ontvangen van mij altijd nog een afdruk advies en ik ben altijd bereikbaar voor advies.

Prijzen Newborn lifestyle

Pakket Basic €175

  • 7 digitale bewerkte foto’s  in hoge resolutie, zorgvuldig na bewerkt
  • 1,5-uur fotografie
  • Locatie: Lekker thuis
  • Sneak preview binnen 24u
  • Extra foto’s zijn bij te bestellen á €10,- per losse foto extra.
  • Kies zelf jouw favoriete foto’s online uit de selectie van minimaal 40 foto’s
  • Inclusief lichte nabewerkingsronde van de selectie
  • Levering binnen 14 dagen
  • Maximaal 6 personen
  • Prijs is incl. BTW en incl. reiskosten in Gemeente Horst a/d Maas. Locatie buiten Gemeente Horst a/d Maas (Limburg)? Dan breng ik €0,35 per kilometer in rekening.
Mvr.Ummenthun fotografie
Newborn fotograaf Limburg Brabant
Studio adres:
Nusseleinstraat 10, America, Limburg, Nederland
KvK: 77016599
Btw: NL003149633B74

‘A photograph needs to tell a story. Your Story ‘

newborn shoot roermond
cursus newborn fotografie limburg
fotoshoot gezin limburg
cake smash fotoshoot limburg
newborn fotograaf limburg brabant
newborn fotografie limburg
limburg newborn lifestyle fotoshoot
newborn lifestyle fotograaf limburg
newborn shoot roermond
cursus newborn fotografie limburg
fotoshoot gezin limburg
cake smash fotoshoot limburg
newborn fotograaf limburg brabant
newborn fotografie limburg
limburg newborn lifestyle fotoshoot
newborn lifestyle fotograaf limburg
newbornshoots lifestyleshoots geboortefotografie
newbornfotograaf te heusdenzolder limburg
limburg newborn lifestyle fotoshoot
newborn lifestyle fotograaf limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *