Newborn fotoshoot kleding tips

Van harte gefeliciteerd! Jullie zijn ouders geworden van een wondertje. En dan komt het allereerste foto moment eraan. Maar wat trek je dan aan voor mooie foto’s?

Wat voor newborn kleding is mooi voor een fotoshoot?

Wanneer je een newborn shoot hebt geboekt, kun je gaan nadenken over wat voor kleding jullie aantrekken. Maar ook wat de baby tijdens de fotoshoot gaat dragen. De kleding die je kiest voor een newborn fotoshoot heeft veel te maken met hoe de foto’s er uit komen te zien. Ik geef je in deze blog een aantal kleding tips voor een newborn fotoshoot.

Kleding tips newborn fotoshoot:

1. Ga voor neutrale kleuren

De belangrijkste kleding tip voor een newborn fotoshoot: kies voor neutrale kleuren. Bij heftige kleuren kan de kleur reflecteren op de huid, terwijl je het liefst een mooi zacht gekleurd huidje wil zien op de foto. Ook kunnen felle kleuren afleiden.

Tip: wanneer je door de wimpers van je ogen kijkt wil je het liefst als eerste het gezichtje zien van de baby, en niet het knalrode rompertje. Zelf vind ik warme tinten en wit, koper, donker blauw, beige, lichtgrijs en zandkleur vaak het mooiste. Maar in principe kunnen alle pastel kleurtjes goed.

2. Lichte kleding maakt betere foto’s

Zelf vind ik lichte kleding meestal het mooist voor een fotoshoot van een newborn baby. Dit maakt de foto’s licht en luchtig. Donkere tinten kunnen ook mooi staan maar geeft een meer moody effect aan de foto’s. Dit gaat ook op voor jullie als ouders zijnde. Donkere tinten zorgen dat gezichten er goed uitspringen waardoor er meer met licht en schaduw gespeeld wordt.

3. Geen afleiding

Een rompertje met een grappige tekst is misschien leuk en schattig, maar op de foto wat minder. Tijdens de foto zal de tekst misschien maar half in beeld staan en leidt dan vooral af. Alle teksten, grote logo’s en drukke prints leiden af van het prachtige gezichtje van je kindje. De focus ligt bij een newborn shoot echt op de baby, dus het is belangrijk dat de kleding niet de focus overneemt.

4. Ga voor textuur

Kleding met textuur en structuur geeft diepte aan de foto zonder af te leiden. Probeer structuren te combineren. Ga voor een mooi gebreid vestje of trui, een linnen pakje en een (gebreid) mutsje met rib. Zelfs wanneer je alles in naturel tinten houdt kun je met structuur een heel interessant beeld creëren.

5. Welke tinten vermijden?

Heeft je pasgeboren baby een huid met veel rood en roze tonen er in? Probeer dan roze, rood en oranje tinten te vermijden. Op de foto wordt door de roze, rode of oranje kleding, de roze kleur in het gezicht je van kindje versterkt.

Probeer met kleur een contrast te maken met de huid van je kindje zodat de aandacht naar het gezichtje gaat. Hou de kleuren het liefst zo neutraal mogelijk. Wit en beige is altijd goed.

Kort kleding advies:

  • Kies voor neutrale kleuren, zoals bijv. aarde tinten. Die flatteren je huidskleur.
  • Speel met kleuren en texturen, Wit bestaat uit meer dan een tint en hetzelfde geldt voor aarde of pastel tinten.
  • Comfort is key. Trek iets aan waar je je lekker in voelt dan zal dit vanzelf doorkomen op de foto’s.
  • Geen fluor roze of neon geel. Felle kleuren leiden af.
  • Let op met lijnen/streepjes op je kleding. Ga liever voor een effen kleding stuk.
  • Stem kleding op elkaar af in verschillende tinten
  • Kies voor verschillende structuren. Bijv. wol op een zijden jurk.
  • Advies kleuren: wit, aarde en zand tinten.
  • Altijd goed: Lichtgrijs, wit, zand, donker bruin, neutrale tinten

Baby Kledingmerken aanraders:

newborn fotograaf Eindhoven foto fotograaf Eindhoven Brabant fotografie foto graaf Limburg fotograaf bevalling foto van de graaf zuid nederland documentaire fotograaf nederland fotografie documentaire fotograaf reportage reportage fotograaf foto documentaire boudoir fotografie lifestyle fotografie susan taks puur susan newborn shoot weert pregnancy fotoshoot foto shoots horst fotograaf venlo fotograaf venray fotograaf sevenum fotograaf america fotograaf roermond fotograaf weert newborn fotoshoot

Zara mini

newborn fotograaf Eindhoven foto fotograaf Eindhoven Brabant fotografie foto graaf Limburg fotograaf bevalling foto van de graaf zuid nederland documentaire fotograaf nederland fotografie documentaire fotograaf reportage reportage fotograaf foto documentaire boudoir fotografie lifestyle fotografie susan taks puur susan newborn shoot weert pregnancy fotoshoot foto shoots horst fotograaf venlo fotograaf venray fotograaf sevenum fotograaf america fotograaf roermond fotograaf weert newborn fotoshoot

Petit-bateau

newborn fotograaf Eindhoven foto fotograaf Eindhoven Brabant fotografie foto graaf Limburg fotograaf bevalling foto van de graaf zuid nederland documentaire fotograaf nederland fotografie documentaire fotograaf reportage reportage fotograaf foto documentaire boudoir fotografie lifestyle fotografie susan taks puur susan newborn shoot weert pregnancy fotoshoot foto shoots

Mango Kids

newborn fotograaf Eindhoven foto fotograaf Eindhoven Brabant fotografie foto graaf Limburg fotograaf bevalling foto van de graaf zuid nederland documentaire fotograaf nederland fotografie documentaire fotograaf reportage reportage fotograaf foto documentaire boudoir fotografie lifestyle fotografie susan taks puur susan newborn shoot weert pregnancy fotoshoot foto shoots horst fotograaf venlo fotograaf venray fotograaf sevenum fotograaf america fotograaf roermond fotograaf weert newborn fotoshoot

Hema

Eindhoven foto fotograaf Eindhoven Brabant fotografie foto graaf Limburg fotograaf bevalling foto van de graaf zuid nederland documentaire fotograaf nederland fotografie documentaire fotograaf reportage reportage fotograaf foto documentaire boudoir fotografie lifestyle fotografie susan taks puur susan newborn shoot weert pregnancy fotoshoot foto shoots

Imps& Elfs

Eindhoven foto fotograaf Eindhoven Brabant fotografie foto graaf Limburg fotograaf bevalling foto van de graaf zuid nederland documentaire fotograaf nederland fotografie documentaire fotograaf reportage reportage fotograaf foto documentaire boudoir fotografie lifestyle fotografie susan taks puur susan newborn shoot weert pregnancy fotoshoot foto shoots

BOBOCHOSES

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie