Vindbaarheid online: Google Editie

Als je op zoek bent naar een dienst, product of bedrijf waar kijk je dan het eerste op? Je opent je internet (Firefox, Explorer of Chrome bijv.) en tikt google.nl in.

Dus google is een goed startpunt voor je vindbaarheid online.

Stap 1: Aanmelden Google Maps & Business.

Google maps aanmelden:

  1. Vul uw adres in de zoekbalk in. Klik aan de linkerkant in het bedrijfsprofiel op Je bedrijf toevoegen.
  2. Klik met de rechtermuisknop ergens op de kaart. Klik op Je bedrijf toevoegen.
  3. Klik linksboven op Menu. Je bedrijf toevoegen.

Bedrijf claimen-Google Business

  1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Geef in de zoekbalk de bedrijfsnaam op.
  3. Klik op de bedrijfsnaam en kies de juiste.
  4. Klik op Dit bedrijf claimen en dan Nu beheren.
    • Als u een ander bedrijf wilt kiezen, klikt u op Ik ben eigenaar of beheerder van een ander bedrijf.
  5. Selecteer een verificatieoptie en volg de stappen op het scherm.

Vul netjes alle gegevens in om je bedrijfsprofiel zo uitgebreid mogelijk te maken.

Stap 2: Reviews verzamelen

Google hecht waarde aan je bedrijfsprofiel. Hou deze up to date met nieuwsberichten maar ook met reviews. Vraag klanten een review over je in te vullen zodat toekomstige/nieuwe klanten dit kunnen zien. We vinden het prettig om een referentie punt te hebben als we ergens naar op zoek zijn.

Stap 3: Post it

En dan bedoel ik niet brievenbus post maar een post op je bedrijfspagina. Dit kan nieuws zijn, een aanbieding, event of een covid-update. Hierdoor laat je zien dat je profiel up to date is en je bij de tijd blijft en actueel.

Stap 4: SEO

Om interessant te zijn voor google is een goede SEO heel belangrijk. Is teksten schrijven niet je ding? Zoek dan een goede tekstschrijver om dit uit handen te geven. Belangrijkste punt is dat je klanten je kunnen vinden online en dat google je kan vinden. Je kunt hierin zelf heel veel doen maar ook hiervoor geldt. Is dit niet je ding? Geef het uit handen aan een SEO expert.

Stap 5: SEA

Adverteren is altijd een mogelijkheid. Via google ads kun je je doelgroep bepalen en deze ook precies targeten om jouw nieuwe droom klant te bereiken. Dit kan door mensen een formulier in te laten vullen, verkoop te stimuleren of om boven je concurrent uit te komen.

Geef een reactie