Trouwen op eigen locatie of op een trouwlocatie?

Trouwen in eigen tuin

Ik denk dat dit stiekem de droom is van heel veel bruidsparen. En terecht. Want hoe mooi is het als je de mogelijkheid om op eigen terrein te trouwen (of dat van je ouders, opa en oma, andere familie). De mogelijkheid om je bruiloft echt eigen te maken en alles precies zo te doen zoals jij dat zelf wil.

Wel een tip: verkijk je niet op het extra werk wat komt kijken bij het plannen van een bruiloft in je eigen tuin. En dan heb ik het niet alleen over het huren van een toiletwagen, maar bijvoorbeeld ook alle decoratie, leveranciers die je soms helemaal zelf bij elkaar moet zoeken, de hoeveelheid tijd je kwijt bent met de opbouw, de extra kosten voor het houden van een ceremonie op eigen terrein, etc.

Don’t get me wrong, de bruidsparen die dit hebben gedaan waren laaiend enthousiast en zouden de volgende keer precies hetzelfde doen, maar gaven wel aan dat al die extra tijd en energie niet hadden berekend.

Trouwen op locatie

Je geeft alles uit handen en hoeft daar verder ook niet naar te kijken. Horeca, diner, feest, ceremonie. Kan alles op een plek of moet je daarna uitwijken? Trouwen op locatie en daarna volgend diner en feest kan rust geven in je planning. Maar soms kun je alleen op een locatie trouwen en daarna je feestje op een andere plek naar keuze geven.

Geef een reactie