10 Tips om je het je bruiloft fotograaf makkelijker te maken.

on
  1. Neem een proef kapsel & proef make up. Dan weet je hoeveel tijd erin gaat zitten. Hou er rekening mee dat bruiloft make up anders is dan hoe je je misschien zelf op zou maken. Meestal kost een kapsel + make up je in je planning 2u. Maar overleg even met de kapper en visagiste die je wil huren.

Mijn aanraders voor visagie: Make up by Iris, Helmond, Glam, Horst

2. Hang je bruidsjurk op een mooie plek op in huis. Een oude kast, deur, raam ect. En aan een mooie kleding hanger.

3. Zorg dat je je schoenen, uitnodiging, ringen, parfum, lippenstift/gloss & bruidsboeket alvast bij elkaar liggen.

4. Plan je make up en kapsel met vriendinnen en zorg dat mam en/of oma al aanwezig zijn om je te helpen met je je jurk of zodat zij alvast een first look krijgen.

5. Trek fijne ochtend kleding aan. Een kort broekje met satijnen kimono bijv.

6. Ruim je huis alvast op en plan je voorbereiding in een ruimte met veel natuurlijk licht. Dit is ook fijner voor je kapster en visagiste.

7. Neem iemand mee tijdens de love shoot om je fotograaf te helpen. Het is fijner als iemand kan helpen met tassen, de sleep goed leggen, je sluier laten dansen ect.

8. Zorg voor een uitgeprinte lijst voor je familie & vrienden foto’s zodat alle combinaties die belangrijk zijn erop staan. Leuker is om dit spontaan te doen. Dus klaarmaken met je vrienden/vriendinnen in de ochtend, een first look met pap en/of mam dan worden alle combinaties eigenlijk tussendoor gepakt i.p.v. een statische foto. Een groepsfoto is wel belangrijk en hou hiervoor rekening met 30 minuten na de taart en toost.

9. Laat je fotograaf ook tijdens het diner fotograferen voor alle mooie momenten tijdens de speeches van familie/vrienden. Zorg er ook voor dat zijn of haar eten makkelijk te eten is. Een hamburger is niet bepaald handig als de camera tussendoor nog gepakt moet worden maar een risotto of soep bijv wel.

10. Pak nog een momentje samen tussendoor. Net na of voor het diner terwijl de zon al wat aan het zakken is. Het licht is vaak dan zo fijn. Hou hiervoor 30 minuten aan.

11. Laat je fotograaf nog minstens 1,5 u van het avond feest fotograferen om je hele verhaal te vertellen en in een album te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *