5 tips om goed op de foto te gaan

on

Op de foto gaan is altijd een beetje een moetje. We vergeten ook vaak foto’s af te drukken maar deze herinneringen zijn zo belangrijk. Dus laten we samen herinneringen maken. Maar ik ga je met deze 5 tips eerst helpen om goed op de foto te gaan.

Tip 1. Zelfvertrouwen

Als jij niet lekker in je vel zit dan zie je dit terug op je foto. We zijn allemaal prachtig op onze eigen manier. Geloof in jezelf. Dus hup die schouders recht en sta trots op de foto. Want je mag heel zeker gezien worden.

Tip 2: Pose, Pose, Pose

Poseren kun je leren. Buiten het feit dat je gewoon lekker jezelf moet zijn tijdens een fotoshoot zijn er bepaalde poses die je kunnen helpen om je minpunten te verbergen en je pluspunten te laten shinen. Voor mannen geldt hou die rug recht en je kin omhoog. Lekker met beide benen op de grond en stabiel zijn.

Maar voor vrouwen gelden er vaak andere regels. Die heerlijke lijnen willen we zien. De tip hiervoor is: gebruik een been als standbeen en laat het andere doorbuigen en ga daarbij op je tenen staan (alsof je hakken aan hebt als je sneakers aan je voetjes hebt zitten) Dit buigende been kan naar voren of naar achteren staan. Een hand in je taille en de andere in je broekzak of op je boven been positioneren. Hou er rekening mee dat je wat tussenruimte houdt tussen arm en bovenlijf. (Dus niet die arm plakken tegen je bovenlijf)

Ik leg altijd de poseer regels rustig uit aan het begin van een fotoshoot en ik verander niks aan je natuurlijke houding. Ik zorg er wel voor dat deze er goed uitziet op beeld. Vaak doet een kleine aanpassing al heel veel voor de houding op een foto.

Tip 3: Dress to impress

Meestal geven fotografen wel een kleding advies aan. Nu is dit geen moetje maar zorgt het uiteindelijk wel voor een mooier compact beeld. Dus kleuren die goed passen bij je huidtint? Yes please. Vaak zijn dit wit, lichtgrijs, lichtblauw, zand en beige. Deze kleuren zorgen voor een rustiger beeld waardoor jij als model nog meer kunt stralen. En zorg ervoor dat de taille zichtbaar is. Een zwierrok met een strak shirt erop, stoere boots eronder en je bent klaar. Laat je anders adviseren. Denk een beetje aan paasbest. Want als je je lekker voelt dan straal je dit ook uit. Dus trek die power outfit uit de kast. Die jeans waar je kont zo goed in uitkomt, de sneakers die zo lekker zitten ect.

Tip 4: Move that body

Buiten het feit dat poseren belangrijk is is beweging nog belangrijker. Dat wil niet zeggen dat je aan de macarena moet gaan maar een dansje met je partner, piggyback met je grote broer, wandelen met de kinderen, grote lucht knuffels, vliegtuigje spelen met je zoon, bloemen plukken, zoenen en lekker bij elkaar hangen. Yes please!

Tip 5: Ongein uithalen

De meeste fotograferen leven ervoor als klanten niet al te serieus met elkaar omgaan. Dat wil niet zeggen dat je niet naar aanwijzingen moet luisteren maar als jij de manier weet om je partner, broer, zus, dochter, zoon ect. aan het lachen te maken? Let’s go dan. Betrek de hele familie erbij en ga los. Niet bang zijn om iets verkeerd te doen want juist de chaos momenten tussendoor worden vaak de mooiste foto’s.

Het in het echt beleven? Boek een fotoshoot bij mij of vul mijn contact formulier in voor meer informatie of als je vragen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *