Meest gestelde vragen newborn fotoshoot:

Misschien heb je nog vragen over hoe een newborn shoot werkt. Ik probeer er hier zoveel mogelijk voor je te beantwoorden. Waar moet je voor het boeken van een newborn fotoshoot aan denken? Maar ook hoe bereidt je je het beste voor op jullie eigen newborn fotoshoot.

Meest gestelde vragen newborn fotoshoot:

Vanaf wanneer kan ik een newborn shoot boeken?

Het liefst als je maand 7-8 van je zwangerschap ingaat i.v.m. de planning maar boeken kan zelfs nog nadat je bevallen bent. Ik hou altijd ruimte voor last minute boekingen. We plannen de datum van de shoot pas na de bevalling.

Hoe oud moet mijn kindje zijn voor een newborn shoot?

In de eerste maand na de bevalling is je kindje nog wat kleiner en slaapt wat meer waardoor een fotoshoot makkelijker te doen is. Ik adviseer altijd pas om op zijn vroegst 7 dagen na de bevalling te fotograferen. Dit kan altijd eerder afhankelijk van hoe fit jullie zijn. Een fotoshoot kan ook altijd later ingepland worden dan 4 weken.

Waar gaan we fotograferen?

Ik kom lekker bij jullie thuis om jullie samen vast te leggen. Maar in de studio is ook geen enkel probleem.

Hoe kan ik een newborn fotoshoot boeken?

Neem contact met mij op via mijn contact formulier en dan lopen we samen door al jullie wensen en vragen heen

Tijdens een newborn fotoshoot: 

Een ding staat voorop is dat we grapjes gaan maken, ontspannen op de foto gaan en bovenal geen stress hebben. We spreken van te voren al jullie wensen door of ik beantwoord vragen die jullie nog hebben.

En tijdens een shoot kan alles aangepast worden en is het go with the flow. Ik volg jullie ritme dus lopen we iets uit? Geen probleem, moeten we even wachten tot de baby zijn of haar voeding heeft gehad? Allemaal prima.

Wil je dat de focus op bepaalde punten of dingen komt te liggen? Geef dit door. Ik zal altijd mijn best doen om jullie er zo goed mogelijk op de plaat vast te leggen.

Mogen oudere broertjes/zusjes ook mee op de foto?

Ja natuurlijk! Ik vraag om kusjes, aaitjes en knuffels met de nieuwste aanwinst binnen het gezin. Moet zijn of haar knuffel er ook bij dan is dat allemaal geen probleem.

Wat voor kleren moet ik de grote broer of zus aandoen?

Probeer weg te blijven van felle kleuren, grote logo’s of opdrukken met tekst / afbeeldingen. Ook voor de grote broer of zus geldt: Warme diepe kleuren doen het altijd heel goed. En wit, zand of beige is altijd goed.

Ik weet van tevoren niet wanneer ik ga bevallen?

Geen zorgen. Je kunt altijd 4-6 weken voor je datum contact opnemen. Als je op tijd contact opneemt dan kan ik hier rekening mee houden in mijn planning en ruimte kan vrijhouden . Zo ben je zeker van je plek in mijn agenda. Na de bevalling hebben we contact met elkaar om de definitieve datum en tijd te bespreken.

Is je kindje al geboren en overweeg je een newborn shoot? Neem dan zo snel mogelijk contact met mij op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken.

Kom je ook aan huis voor een newbornshoot?

Ik kom lekker bij jullie thuis om jullie samen vast te leggen. Hierdoor hebben jullie alles bij de hand als er een ongeluk gebeurt. Of als er een voeding tussendoor moet.

Wat voor kleertjes moet ik mijn baby aandoen?

Hou rekening met verschillende tinten en leg meerdere setjes klaar. Sommige kindjes vinden het vervelend om aan en uit te kleden en dan vooral over het hoofdje. Ik vraag dan ook altijd om, als het mogelijk is, alleen een rompertje aan te trekken bij je kindje.

Help! Wat moet ik zelf aantrekken?

Trek vooral iets aan waar je je comfortabel in voelt. Je hebt net een kindje op de wereld gezet als dat je geen powervrouw maakt dan weet ik het ook niet meer.. Ik adviseer vooral om geen drukke kleding aan te trekken. Vermijd felle kleuren, lijnen, opdruk met tekst of grote logo’s op kleding. Dit betekent niet dat je kleding zonder kleur aan moet trekken. Warme diepe kleuren doen het altijd heel goed. En wit, zand of beige is ook altijd goed.

Het is misschien fijn om te weten dat we maar en paar “full body” foto’s maken tijdens de shoot, maar enkel vanaf je middenrif en dan omhoog.

Wat als mijn baby gevoed moet worden tijdens de shoot?

Dan ga je gewoon rustig voeden. Ik hou hier altijd rekening mee en heb alle tijd tijdens een een newborn shoot.

Wat als mijn baby niet wil slapen tijdens de fotoshoot?

Dat is geen probleem. Rust en dat de kleine zich fijn voelt is het allerbelangrijkste. Ik maak altijd slapende foto’s en wakkere foto’s. Baby’s zijn heerlijk moe als ze voor de shoot al lekker in bad zijn geweest en een volle buik hebben.

Kan ik ook een foto krijgen voor mijn geboortekaartje?

Natuurlijk. Je neemt minimaal 4-6 weken voor de geplande bevallingsdatum contact met mij op. Omdat een datum niet altijd te voorspellen is kan ik dan ruimte vrij houden in mijn agenda. Een foto kunnen we maken in het ziekenhuis of als jullie thuis zijn. Normaal is dit binnen 3 dagen na geboorte afhankelijk van de omstandigheden.

Wat is het beste tijdstip voor een newborn fotoshoot?

Newborn plan ik eigenlijk altijd in de ochtend (zodat we niet teveel prikkels hebben) en doordeweeks zodat we alle tijd kunnen nemen en beide ouders en eventuele oudere kinderen aanwezig kunnen zijn.

Wat is de beste leeftijd van mijn kindje voor een newborn shoot?

Ik plan een newborn shoot altijd in tussen 5-21 dagen in. Met als voorkeur 7-12 dagen oud.

Hoe lang duurt een Newbornshoot?

Er zit geen vaste tijdsduur aan een Newbornshoot. Dit is per baby verschillend, want iedere newborn is anders. Ik heb nooit haast en neem ruim de tijd. . De meeste Newbornshoots duren tussen de 1,5 en 2,5 uur.

Moet mijn huis worden opgeruimd voor een newborn shoot?

Dat heeft wel de voorkeur. Ruim vooral je slaapkamer op en leg een rustig dekbed overtrek op je bed in 1 effen kleur. Lees verder in mijn blog over Newborn Fotoshoot Kleding tips

Wat is het verschil tussen een newbornshoot in de studio of een lifestyle shoot thuis?

Een lifestyle fotoshoot thuis is lekker in jullie eigen omgeving en eigen bubbel. Om te laten zien hoe de eerste tijd is. Ik ben dan als een vlieg aan de muur aanwezig om alle momenten samen vast te leggen. In een studio ga je toch voor een meer gestyled beeld. En werk ik meer met poses en licht.

Wat als het echt niet lukt?

 Lukt het echt niet? Dat kan altijd. Een baby kan zijn dag niet hebben of je bent niet fit? Dan plannen we in overleg kosteloos een nieuwe afspraak in.

Belangrijk is dat dit minimaal 90 minuten van te voren moet worden doorgegeven. Reistijd wordt in rekening gebracht.

newborn shoot roermond

cursus newborn fotografie limburg

fotoshoot gezin limburg

cake smash fotoshoot limburg

fotograaf asten

newborn shoot maastricht

Wat is een normale prijs voor een fotoshoot?

newborn shoot venlo

familie fotoshoot limburg

Hoe oud baby newborn shoot?

fotoshoot peel en maas

Wat is newborn fotografie?

fotograaf panningen

zwangerschapsshoot limburg

shoot van jullie lieve baby

eerste weken na de geboorte

marischa fotografie

newborn shoot van jullie lieve

susan taks fotograaf

puur susan foto

yori creahnmehr

pure life geboortefotografie

newborn fotografie de mooiste kanten

Wat kost een Babyfotoshoot?

newbornfotograaf te heusdenzolder limburg

fotoshoot venlo

fotoshoot venlo

first moments fotografie

newborn fotograaf limburg brabant

newborn fotografie limburg

limburg newborn lifestyle fotoshoot

newborn lifestyle fotograaf limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *