Veel gestelde vragen voor een zwangerschapsshoot.

Vraag & antwoord:

Wat is het beste periode om een zwangerschap fotoshoot te doen?

Het beste is om de zwangerschaps fotoshoot te doen als je ongeveer 30- 34 weken zwanger bent. Het kan natuurlijk ook eerder of iets later als je je hierbij goed voelt. Ben je in verwachting van een tweeling, dan is het aan te raden om de fotoshoot eerder in te plannen als je rond de 28-30 weken zwanger bent. Iedere zwangerschap is anders dus luister naar je lichaam en plan op tijd een fotoshoot in.

Wat is het beste tijdstip voor een zwangerschap fotoshoot?

Ik werk het liefst tijdens het golden hour. Dus ongeveer 2 uur voor zonsondergang afhankelijk van het seizoen kan dit in de winter vanaf 16u zijn t/m 21u in de zomer. Ik ben zelf een groot fan van ochtendlicht. Ik ben dol op zonsopgang shoots. Dus het liefst plan in ik tussen 06.00-11.00u zodat we de zon in ons voordeel kunnen gebruiken en je glow kunnen versterken. .

Hoelang duurt een zwangerschap fotoshoot?

Gemiddeld duurt een shoot tussen de 60-90 minuten.

Wat trek ik aan?

Je lichaam is aan het veranderen en hard aan het werk voor je ongeboren kindje. Maar we willen al die mooie curves op display zetten. Ga voor strakke kleding. Je mag altijd meerdere kledingsetjes meenemen. Zachte lichte tinten doen het altijd goed. En met een black dress of wit ga je nooit fout. Een strakke rok met een crop top in een bijpassende tint laat je nog meer stralen. Draag liever geen patronen maar kies voor effen kleuren.

Wat moet ik doen wat betreft make up en kapsel?

Kies voor natuurlijke make up met highlighter op de wangen. Blijf weg van harde tinten zoals intens smokey eyes bijv. in een knal kleur. Maar rode lippen met een klassieke winged eyeliner is altijd goed. Ga voor lekker losse lokken en laat er krullen in zetten of ga zelf aan de slag met de krultang voor een volle bos haar.

Locatie:

We kunnen foto’s maken in de studio of juist de natuur opzoeken. In de natuur gaan we voor iets meer spontaan en in de studio zal het iets meer geposeerd worden.

Zwangerschap strepen of stria

Als je er voor kiest om je buik bloot op de foto te zetten. De mate van naaktheid bepaal je altijd zelf. En je wil graag stria weggewerkt hebben dan is dit geen probleem. Je kunt altijd achteraf aangeven wat je aangepast wilt hebben. Hou er rekening mee dat ik geen mensen dunner maak ect in de nabewerking. Maar huidoneffenheden die er normaal niet zijn is geen enkel probleem.

Geef een reactie