Newborn fotoshoot adviezen

Je wil foto’s laten maken van je baby? Dat is natuurlijk altijd een goed idee én een mooie investering in jezelf en jullie kindje. Misschien heb je nog vragen over hoe een newborn shoot werkt. Ik probeer er hier zoveel mogelijk voor je te beantwoorden. Hoe kies je je fotograaf en waar moet je voor het boeken van een newborn shoot aan denken? Maar ook hoe bereidt je je het beste voor op jullie eigen newborn shoot.

 • Zorg voor een warm huis/slaapkamer 25+ graden
 • Geef een voeding vooraf aan de shoot
 • Leg extra setjes kleding klaar
 • Geen stress we nemen voor alle momenten ruim de tijd
 • Zorg voor een opgeruimde slaapkamer
 • Kies voor een neutraal dekbedovertrek in 1 effen kleur zonder prints. Wit, zand, koper, donker bruin, zwart ect.

De vragen, antwoorden en adviezen voor een newborn shoot:

Vanaf wanneer kan ik een newborn shoot boeken?

Het liefst als je maand 7-8 van je zwangerschap ingaat i.v.m. de planning maar boeken kan zelfs nog nadat je bevallen bent. Ik hou altijd ruimte voor last minute boekingen. We plannen de datum van de shoot pas na de bevalling.

Kan ik ook een foto krijgen voor mijn geboortekaartje?

Natuurlijk. Je neemt minimaal 4-6 weken voor de geplande bevallingsdatum contact met mij op. Omdat een datum niet altijd te voorspellen is kan ik dan ruimte vrij houden in mijn agenda. Een foto kunnen we maken in het ziekenhuis of als jullie thuis zijn. Normaal is dit binnen 3 dagen na geboorte afhankelijk van de omstandigheden.

Hoe oud moet mijn kindje zijn voor een newborn shoot?

In de eerste maand na de bevalling is je kindje nog wat kleiner en slaapt wat meer waardoor een fotoshoot makkelijker te doen is. Ik adviseer altijd pas om op zijn vroegst 7 dagen na de bevalling te fotograferen. Dit kan altijd eerder afhankelijk van hoe fit jullie zijn. Een fotoshoot kan ook altijd later ingepland worden dan 4 weken.

Waar gaan we fotograferen?

Ik kom lekker bij jullie thuis om jullie samen vast te leggen. Hierdoor is ook alles bij de hand als er wat geknoeid wordt of een luier verschoond moet worden. Op verzoek kan het ook op een buiten locatie.

Kan ik ook met mijn gezin een newborn shoot boeken?

Ja natuurlijk. Een grote broer of zus is van harte welkom net als huisdieren.

Mag grote broer of zus ook op de foto?

Ja natuurlijk! Ik vraag om kusjes, aaitjes en knuffels met de nieuwste aanwinst binnen het gezin. Moet zijn of haar knuffel er ook bij dan is dat allemaal geen probleem.

Wat voor kleren moet ik de grote broer of zus aandoen?

Probeer weg te blijven van felle kleuren, grote logo’s of opdrukken met tekst / afbeeldingen. Ook voor de grote broer of zus geldt: Warme diepe kleuren doen het altijd heel goed. En wit, zand of beige is altijd goed.

Wat kost een newborn fotografie/fotoshoot?

Prijzen zijn te vinden op mijn pagina: Prijzen. Zie het hoofdmenu bovenin mijn website.

Geef je ook een afdruk advies om foto’s te laten afdrukken?

Standaard ontvang je bij mij bij levering van de digitale galerij een afdruk advies of kun je de foto’s via mij laten afdrukken voor de allerbeste kwaliteit foto’s. Maar via de online galerij waarin ik de foto’s aflever kun je ook afdrukken bestellen. Ik kan het van harte aanraden want ik bestel er minimaal 1x per 3 maanden zelf.

Newborn fotoshoot tips

 • Zorg voor een warm huis/slaapkamer 25+ graden
 • Geef een voeding vooraf aan de shoot
 • Leg extra setjes kleding klaar
 • Geen stress we nemen voor alle momenten ruim de tijd
 • Zorg voor een opgeruimde slaapkamer
 • Kies voor een neutraal dekbedovertrek in 1 effen kleur zonder prints. Wit, zand, koper, donker bruin, zwart ect.
Ik weet van tevoren niet wanneer ik ga bevallen?

Geen zorgen. Je kunt altijd 4-6 weken voor je datum contact opnemen. Als je op tijd contact opneemt dan kan ik hier rekening mee houden in mijn planning en ruimte kan vrijhouden . Zo ben je zeker van je plek in mijn agenda. Na de bevalling hebben we contact met elkaar om de definitieve datum en tijd te bespreken. Is je kindje al geboren en overweeg je een newborn shoot? Neem dan zo snel mogelijk contact met mij op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken.

baby fotografie camera instellingen

newborn fotografie benodigdheden

newborn fotografie cursus

newborn fotografie tips

newborn fotografie props

newborn fotografie flitsen

baby fotograaf

je pasgeboren baby

fotos van je

thuis of
Kom je ook aan huis voor een newbornshoot?

Ik kom lekker bij jullie thuis om jullie samen vast te leggen. Hierdoor hebben jullie alles bij de hand als er een ongeluk gebeurt. Of als er een voeding tussendoor moet.

Wat voor kleertjes moet ik mijn baby aandoen?

Hou rekening met verschillende tinten en leg meerdere setjes klaar. Sommige kindjes vinden het vervelend om aan en uit te kleden en dan vooral over het hoofdje. Ik vraag dan ook altijd om, als het mogelijk is, een omslagrompertje aan te trekken bij je kindje.

Help! Wat moet ik zelf aantrekken?

Trek vooral iets aan waar je je comfortabel in voelt. Je hebt net een kindje op de wereld gezet als dat je geen powervrouw maakt dan weet ik het ook niet meer.. Ik adviseer vooral om geen drukke kleding aan te trekken. Vermijd felle kleuren, lijnen, opdruk met tekst of grote logo’s op kleding. Dit betekent niet dat je kleding zonder kleur aan moet trekken. Warme diepe kleuren doen het altijd heel goed. En wit, zand of beige is ook altijd goed.

Het is mischien fijn om te weten dat we maar en paar “full body” foto’s maken tijdens de shoot, maar enkel vanaf je middenrif en dan omhoog.

Lees verder in mijn blog over newborn kleding advies

Hoe lang duurt een Newbornshoot?

Er zit geen vaste tijdsduur aan een Newbornshoot. Dit is per baby verschillend, want iedere newborn is anders. Ik heb nooit haast en neem ruim de tijd. . De meeste Newbornshoots duren tussen de 1,5 en 2,5 uur.

Wat als mijn baby gevoed moet worden tijdens de shoot?

Dan ga je gewoon rustig voeden. Ik hou hier altijd rekening mee en heb alle tijd tijdens een een newborn shoot.

Wat als mijn baby niet wil slapen tijdens de fotoshoot?

Dat is geen probleem. Rust en dat de kleine zich fijn voelt is het allerbelangrijkste. Ik maak altijd slapende foto’s en wakkere foto’s. Baby’s zijn heerlijk moe als ze voor de shoot al lekker in bad zijn geweest en een volle buik hebben.

HOE KAN IK EEN NEWBORN FOTOSHOOT BOEKEN?

Neem contact met mij op via mijn contact formulier en dan lopen we samen door al jullie wensen en vragen heen. Het liefst boek je 6-8 weken voor je bevallingsdatum maar ik heb soms nog last miute plekjes vrij om een shoot in te boeken.

newborn fotoshoot advies. welke newborn kleding is mooi voor een fotoshoot. neutrale kleuren, lichte kleding, fotoshoot,kort kleding advies. newborn fotograaf weert, roermond, venlo, horst, venray, maastricht, peel en maas, panningen, sevenum, fotograaf helden, fotograaf horst
baby fotografie camera instellingen

newborn fotografie benodigdheden

newborn fotografie cursus

newborn fotografie tips

newborn fotografie props

newborn fotografie flitsen

baby fotograaf

je pasgeboren baby
yori creahnmer
fotos van je
susan taks
thuis of

Lees meer over mijn newborn fotoshoot kleding advies

Baby Kledingmerken aanraders:
newborn fotograaf Eindhoven foto fotograaf Eindhoven Brabant fotografie foto graaf Limburg fotograaf bevalling foto van de graaf zuid nederland documentaire fotograaf nederland fotografie documentaire fotograaf reportage reportage fotograaf foto documentaire boudoir fotografie lifestyle fotografie susan taks puur susan newborn shoot weert pregnancy fotoshoot foto shoots horst fotograaf venlo fotograaf venray fotograaf sevenum fotograaf america fotograaf roermond fotograaf weert newborn fotoshoot

Zara mini

newborn fotograaf Eindhoven foto fotograaf Eindhoven Brabant fotografie foto graaf Limburg fotograaf bevalling foto van de graaf zuid nederland documentaire fotograaf nederland fotografie documentaire fotograaf reportage reportage fotograaf foto documentaire boudoir fotografie lifestyle fotografie susan taks puur susan newborn shoot weert pregnancy fotoshoot foto shoots horst fotograaf venlo fotograaf venray fotograaf sevenum fotograaf america fotograaf roermond fotograaf weert newborn fotoshoot

Petit-bateau

newborn fotograaf Eindhoven foto fotograaf Eindhoven Brabant fotografie foto graaf Limburg fotograaf bevalling foto van de graaf zuid nederland documentaire fotograaf nederland fotografie documentaire fotograaf reportage reportage fotograaf foto documentaire boudoir fotografie lifestyle fotografie susan taks puur susan newborn shoot weert pregnancy fotoshoot foto shoots

Mango Kids

newborn fotograaf Eindhoven foto fotograaf Eindhoven Brabant fotografie foto graaf Limburg fotograaf bevalling foto van de graaf zuid nederland documentaire fotograaf nederland fotografie documentaire fotograaf reportage reportage fotograaf foto documentaire boudoir fotografie lifestyle fotografie susan taks puur susan newborn shoot weert pregnancy fotoshoot foto shoots horst fotograaf venlo fotograaf venray fotograaf sevenum fotograaf america fotograaf roermond fotograaf weert newborn fotoshoot

Hema

Eindhoven foto fotograaf Eindhoven Brabant fotografie foto graaf Limburg fotograaf bevalling foto van de graaf zuid nederland documentaire fotograaf nederland fotografie documentaire fotograaf reportage reportage fotograaf foto documentaire boudoir fotografie lifestyle fotografie susan taks puur susan newborn shoot weert pregnancy fotoshoot foto shoots

Imps& Elfs

Eindhoven foto fotograaf Eindhoven Brabant fotografie foto graaf Limburg fotograaf bevalling foto van de graaf zuid nederland documentaire fotograaf nederland fotografie documentaire fotograaf reportage reportage fotograaf foto documentaire boudoir fotografie lifestyle fotografie susan taks puur susan newborn shoot weert pregnancy fotoshoot foto shoots

BOBOCHOSES

Lijst newborn webshops:

https://www.hippemensjes.nl/newborn/

https://www.noppies.com/nl-nl/newborn-kleding

https://holabb.nl/?cmp_id=16673783437&adg_id=&kwd=&device=c&gclid=Cj0KCQjwuO6WBhDLARIsAIdeyDJszaiB1dNaahXrFnad_EnHMMvSfoXUqfthMZR04RZDsoVL-Vz9L58aApqKEALw_wcB

https://www.kleinezebra.com/738-kleertjes-en-pyjama-s

Volg me op Instagram

Lees verder in mijn blogs:

Mvr.Ummenthun fotografie

Newborn fotografie limburg

Studio adres:

Nusseleinstraat 10, America, Limburg, Nederland
0651063304
anne@ummenthun.nl
KvK: 77016599
Btw: NL003149633B74

baby fotografie camera instellingen

newborn fotografie benodigdheden

newborn fotografie cursus

newborn shoot kleding kopen

ter voorbereiding op een newbornshoot

outfit voor je newbornbabyshoot

tips ter voorbereiding op een lifestyle newborn shoot

newborn fotografie tips

newborn fotografie props

newborn fotografie flitsen

baby fotograaf

je pasgeboren baby

fotos van je

thuis of

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *