Top 10 Fotobewerking apps voor de telefoon.

Er zijn meerdere bewerkings apps. De meest bekende onder fotografen is Lightroom. Een bewerking is een kwestie van smaak. Het kan zijn om details meer naar voren te halen maar ook de foto een bepaalde sfeer mee te geven. Alle hieronder genoemde apps zijn gratis!

Tegenwoordig zijn er veel foto bewerking apps te vinden en te gebruiken.

Maar een goede foto heeft vaak niet veel nodig. Toch is het fijn om je foto achteraf net iets mooier te kunnen maken. Mijn advies is wel: Less is more.

  • Lightroom
  • InShot
  • Color Splash
  • Blend Photomixer
  • Momento (gif)

1. AirBrush: Easy Photo Editor

Met deze app kun je een foto van jezelf helemaal bewerken zoals je dat wilt. Teken wat sproeten op je wangen, geef je lippen een mooie teint, of verander je haarkleur. O

2. 1967: Retro Filters & Effects

Tijd om even back in the days te gaan. Met 1967 geef je een foto een vintage look. Net alsof je een kiekje met een analoge camera hebt genomen.

3. Prisma Art Effect Photo Editor

Ook Prisma is een goede filter-app. Hiermee maak je van je foto een masterpiece. Het fijne is: je hoeft er niet eens design-skills voor te hebben. Prisma werkt namelijk heel gebruiksvriendelijk. Alles is geautomatiseerd.

4. VSCO: Foto- en video-editor

Deze filter-app heeft een heleboel presets. Elk met een ander filmeffect. Voeg een preset toe aan je foto, stel het eventueel bij en je foto is klaar om gepost te worden. Ook kun je zelf nog de belichting en contrasten aanpassen. Fijn als een foto toch iets te overbelicht was door die felle zon.

5. Snapseed

Je vindt er alles in om je foto te finetunen: effecten, filters, bewerkingstools. Noem het maar op. Heb je een mooie edit gemaakt? Je kunt deze ook opslaan. Zo kun je de volgende keer dezelfde bewerking gebruiken. Je foto’s passen perfect bij elkaar in je Insta-feed.

6. Pixl:

Facetunen tot je erbij neervalt. Graag onzuiverheden wegwerken, wittere tanden of smallere wangen dan is dit je app.

7. Afterlight.

Geen verlies van kwaliteit maar juist diepte toevoegen aan je foto. Iets meer technisch aangezien je ook overlays kunt toevoegen waarbij je effecten door middel van een overlay toevoeg aan je foto.

8. LightX

Met de fotobewerking app van LightX kunt u perfecte selfies maken, eenvoudig filters toevoegen en uitgebreid foto’s bewerken. Bovendien bevat LightX verschillende functies om uw foto’s geweldig te maken. Van een fotocollage maken tot fotobewerking tools. LightX is een ideale foto bewerken app!

9. Airbrush

Een selfie gemaakt en benieuwd hoe u eruitziet met verschillende soorten make-up? Dan is de foto bewerk app Airbrush een echte uitkomst! Vanaf de bank ziet u in deze foto app of rode lippenstift mooi staat, of donkere oogschaduw uw ogen beter uit doen komen en welke blush het beste kleurt bij uw huidskleur. Leuk om mee te experimenteren!

10. Lightroom

Lightroom is een wat ingewikkeldere foto bewerk-app, maar als je de tijd neemt om ermee aan de slag te gaan heb je het zó onder de knie. En de moeite loont, want Adobe is niet voor niets onmisbaar voor professionals. De mogelijkheden om je foto aan te passen zijn eindeloos. Je kunt ook presets opslaan: instellingen die je vaak gebruikt om een foto te bewerken. Of de instellingen die je favoriete fotograaf graag gebruikt. Zo krijgt jouw plaatje in enkele tikken dezelfde uitstraling  als de rest. Bij Lightroom zul je wel zelf de foto’s toe moeten voegen en weer moeten exporteren om ze door te sturen aan je vrienden of om online te zetten. Maar hierdoor kun je wel gelijk een selectie maken van je beste foto’s.

11. Canva:

Niet echt geschikt als foto bewerkings programma maar meer om aanpassingen aan het geheel te maken. Maakt het gemakkelijk om collage’s te maken van je foto’s. Perfect voor de zakelijke fotograaf.

fotobewerking app gratis

photoshop app gratis

foto’s bewerken app dingen weghalen, beste foto-app, gratis app foto’s bewerken met tekst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *